Over

Deze website is van:

Mirjam
Oprichter van Minibieb.nl en dol op lezen.
Vroeger werd ik altijd voorlezen en vanaf het moment dat ik zelf kon lezen heb ik dat ook volop gedaan. Als kind was het uitstapje op woensdagmiddag naar de bibliotheek één van de hoogtepunten van de week. Heerlijk een verse stapel boeken halen. Ik ben nog steeds een veellezer. Ik lees eigenlijk heel divers van een lekker romantisch tussendoortje tot literatuur. Het laatste lees ik op dit moment wat minder omdat ik er met een gezin niet altijd aan toe kom om echt geconcentreerd in een boek te duiken.

Jutta (6 jaar)
Op haar vijfde leerde ze zichzelf lezen en ging van een paar letters al snel naar dikke boeken. De boeken zijn hier in huis niet aan te slepen. Jutta beheert ook haar eigen kinderzwerfboekstation waar ze boeken deelt met kinderen in de buurt. Haar favorieten zijn de tijgerlezen-serie, boeken over eenhoorns (bijvoorbeeld Evi en Eenhoorn), maar ook klassiekers van Roals Dahl of moderne series zoals De waanzinnige boom vallen allemaal in de smaak. Mooie quote: ‘mama, ik vind het leuk als je me leesmonster noemt’.

De boeken op deze website zijn allemaal door ons gelezen. Bij de kinderboeken wisselt het een beetje hoe het gelezen is. Sommige boeken leest Jutta helemaal alleen. Sommige boeken lezen we alletwee en wat lastigere boeken lezen we samen of die worden voorgelezen. Bij het verslag staat bij alle kinderboeken wie het boek gelezen heeft en hoe.