Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

23/09/2013

Verkiezing Crimezone Beste Thriller van het jaar van start

Crimezone Beste thriller van het jaar-verkiezing

De digitale stembus van de Crimezone Beste Thriller van het jaar-verkiezing is geopend. De longlist bestaat uit 99 boeken die op basis van onderzoek en recensies door lezers en pro’s geselecteerd zijn. Tot 15 oktober kunnen lezers daaruit hun drie favoriete boeken kiezen. Een andere titel inbrengen kan ook.

Vanaf 16 oktober zal per categorie (Nederlands en buitenland) bekend gemaakt worden welke boeken kanshebber zijn voor de titel. Dat levert twee lijstjes van tien genomineerden op.

De uiteindelijke prijsuitreiking is op 27 oktober tijdens het Thrillerfestival in het Stadstheater in Zoetermeer. Het is voor de elfde keer dat de website voor spannende boeken de prijs uitreikt. Het is voor het eerst dat de prijsuitreiking ook toegankelijk is voor publiek.

Naast de prijzen voor Beste Nederlandstalige en Beste Buitenlandse Thriller wordt ook de Crimezone Debuutprijs 2013 uitgereikt aan de schrijver van de beste debuutthriller. Genomineerd voor deze prijs zijn Peter van Beek met Drift (De CrimeCompagnie), Victoria Farkas met Bitter (Mistral), Arjen Lubach met IV (Podium), Thomas Olde Heuvelt met HEX (Luitingh) en Dennis Rijnvis met Savelsbos (Cargo). Het is de eerste lezersjuryprijs van de thrillersite.

De jury van de nieuwe Crimezone Debuutprijs 2013 bestaat uit de Crimezone Club van Tien, waarin tien enthousiaste thrillerfans uit Nederland en België zitten. De jury van de eerste editie wordt voorgezeten door Crimezone-hoofdredacteur Sander Verheijen.


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *