Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

24/09/2014

Een boek per maand schrijven

R.L. Stine schreef Kippenvel-boeken in een week

Auteur R.L. Stine schreef in de periode van 1992 en 1997 de succesvolle Kippenvel-reeks. Een serie spannende boeken voor kinderen die bestaat uit 62 delen. Dat is geen geringe prestatie in vijf jaar tijd, want dat betekent dat Stine ongeveer een boek per maand afleverde. En dat terwijl sommige schrijvers jaren aan hun meesterstuk schrijven.

Stine legt aan de Huffington Post uit hoe hij tot deze hoge aantallen kwam. Hij geeft toe dat hij ook niet precies weet hoe hij dat gedaan heeft. Hij schreef al twintig jaar zonder veel succes. Zijn Kippenvel-boeken werden ineens een groot wereldwijd succes. Dat zorgde er volgens hem voor dat hij de energie vond om door te blijven schrijven.

Hij vergelijkt zijn schrijverschap met fabriekswerk. Iedere dag moest hij van zichzelf een bepaald doel halen. In dit geval waren dat twintig pagina’s per dag. Als hij die pagina’s niet af had, bleef hij gewoon doorschrijven. Een manuscript voor Kippenvel was 120 pagina’s, dus in principe kon hij in zes dagen een volledig boek schrijven. Voorafgaand aan het schrijven, nam hij een week de tijd om het verhaal uit te denken. Zo hoefde hij alleen nog maar alles uit te schrijven zonder daarbij nog na te hoeven denken.

Door vooraf het hele verhaal uit te denken, kreeg R.L. Stine ook nooit last van een zogenaamd writersblock.

Bron: Huffington Post
Foto: Wikipedia


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *