Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

26/02/2013

Stoner heeft mooiste omslag

Stoner - John Williams

Ieder jaar reikt Libris een prijs uit voor de mooiste boekcover. Dit jaar kreeg Stoner van John Williams de meeste stemmen.

Het boek gaat over een boerenzoon die niet voor het boerenbestaan kiest, maar leraar Engels wordt. Hij raakt steeds verder van zijn familie verwijderd.

Niet alleen het omslag doet het goed. Het boek is in Nederland inmiddels aan een negende druk toe en staat hoog in de bestsellerlijsten.

Vorig jaar ging de prijs voor mooiste cover naar Congo van David van Reybrouck.

Titelinformatie van Lebowski:

Een perfecte roman, zo prachtig verteld, zo schitterend geschreven en zo hartverscheurend dat hij je de adem beneemt.

William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.

Stoner is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man

.


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *