Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

19/03/2013

Zwembad als stimulans voor bibliotheekbezoek

model municipal public library door UGO

De meeste Polen lezen heel weinig. Uit een onderzoek van TNS OBOP uit 2010 bleek dat slechts 44% van de Polen dat jaar een heel boek had gelezen. Voor architectenbureau UGO een goede reden om eens te kijken of een moderne versie van de bibliotheek ervoor kan zorgen dat er meer gelezen wordt.

Het bureau heeft een concept bedacht voor in de plaats Mosina waarbij een zwembad en een bibliotheek in hetzelfde gebouw zitten. De bevolking van de plaats had namelijk niet direct behoefte aan een nieuwe bibliotheek, maar ze vonden dat er wel ruimte is voor nieuwe sportfaciliteiten of andere gebouwen waar je je vrije tijd kunt doorbrengen.

De bibliotheek komt op de begane gromd en het zwembad, met glijbanen langs het gebouw, zou erboven moeten komen. De architecten denken dat met zo’n bibliobad of een zwemtheek nieuwe groepen naar de bibliotheek getrokken worden. De bibliotheek krijgt zo meer en andere bezoekers.

Het concept kan ook uitgewerkt worden met een tennisbaan op de eerste verdieping of een supermarkt of hotel. De architecten hebben ideeën genoeg.

Beeld: Model municipal public library door UGO


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *