Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

18/04/2013

Geboortehuis Orwell wordt Ghandimonument

Geboortehuis George Orwell en in India

Inwoners van de Indiase plaats Motihari willen al langere tijd dat het geboortehuis van de schrijver George Orwell een speciale status krijgt. Ze hopen zo op meer toeristen in de regio.

Deze week is er een fundering gestort voor het maken van een park bij het huis. Het gaat alleen niet om een monument voor de schrijver van 1984 en Animal Farm  maar om een gedenkplek voor Ghandi.

De groep Indiërs die graag ziet dat George Orwell geëerd wordt in hun woonplaats heeft al een brief gestuurd naar de regering. Deze heeft laten weten dat het plan om er een plek van te maken waar Ghandi centraal staat gewoon doorgaat.

Deo Priye Mukherjee, hoofd van de groep achter de website, zegt dat de plek helemaal niets met Ghandi te maken heeft. Hij spreekt in de Hindustan Times dan ook van landjepik.

De overheid belooft al tijden dat ze iets aan het huis zullen doen. Het verkeert nu in slechte staat en was eerder onder andere een opvanghuis voor zwerfdieren. Met de website willen de Indiërs het probleem onder de aandacht brengen en ze hoopten dat het ervoor zou zorgen dat de overheid nu eindelijk zou starten met een renovatie.


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *