Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

14/03/2013

De nieuwe paus: Held of schurk?

Als kersverse paus kun je verwachten dat er gegraven wordt naar mogelijke schandalen. Huffington Post dook in het verleden van Paus Franciscus I en kwam er niet achter of de paus in het verleden de rol van schurk of held had.

Bergoglio wordt in verschillende boeken genoemd. Volgens het boek van journalist Horacio Verbitsky (The Silence) zou Bergoglio in 1976 op een negatieve manier te maken hebben gehad met de ontvoering van twee priesters. Hij zou er niet voor gezorgd hebben dat de twee voldoende bescherming krijgen, waardoor ze in handen vielen van de militaire junta.

De biograaf van de nieuwe paus, Sergio Rubin, geeft juist aan dat Bergoglio er alles aan gedaan heeft om de twee vrij te krijgen. Zo regelde hij dat hij een dienst kon opdragen in het huis van juntaleider Videla om zo ook te kunnen spreken over de vrijlating van de twee priesters.

In 2010 heeft Begoglio getuigd naar aanleiding van de ontvoering. Maar, zo schrijft Huffington Post, zijn antwoorden tijdens het verhoor waren ontwijkend.


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *