Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Nieuws

01/11/2012

Ebooks te koop in winkel

Wie een ebook wilde kopen, kon tot nu toe alleen terecht bij online aanbieders. Qinqo brengt de ebooks naar de boekwinkel. Daar kunnen lezers een downloadkaart kopen van hun favoriete boek. De kaarten zijn net zo duur als ebooks die via websites verkocht worden.

Op deze manier kun je ook een ebook cadeau doen aan iemand. De kaarten zijn er in drie soorten: de kaart waarmee je één specifiek boek kunt kopen, een kaart waarmee je kunt kiezen uit boeken van een bepaalde autur. Of een kaart waarmee je binnen een genre kunt kiezen.

Bij de laatste twee kaarten geldt een bijzonder voordeeltje. Daar geldt dat je drie boeken kunt kiezen voor de prijs van twee.

De downloadkaarten zijn niet in alle winkels verkrijgbaar. Alleen de Readshop, de Readschop Exrpess en Plantage.

Marc Pontier, Retail Manager RDC, legt uit waarom zijn bedrijf gekozen heeft voor de  downloadkaarten: “In de boekenmarkt komt de grote groei de komende jaren voornamelijk uit digitale ontwikkelingen. In de Verenigde Staten vormt de verkoop van ebooks reeds 30 procent van de totale boekenmarkt. De Nederlandse ebookmarkt staat nog in de kinderschoenen, maar ook hier groeit het marktaandeel nu hard. Wij verwachten dat het concept van QINQO hier flink aan zal bijdragen. “

“Zo’n 50 procent van de boeken wordt gekocht als een cadeau en in de decembermaand is dat percentage nog groter. Een ebook cadeau geven was tot op heden onmogelijk en QINQO brengt daar nu gelukkig verandering in. Door de prachtige uitvoering van de ebook download cards verwachten wij dat de kaarten met Sinterklaas en Kerst een hit zullen worden.”


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *