Seventyeight.nl
Boeken, recensies, nieuws en blog

 
 


Blog

16/06/2013

Vaders in boeken

Op Vaderdag is het natuurlijk een ontzettend goed idee om een boek te geven aan vader. In tijdschriften en folders staan genoeg tips. Maar welke boeken hebben nu eigenlijk een leuke of minder leuke vader als personage? Mijn favoriete fictieve vaders.

1. Matthew King – De Afstammelingen
Dit boek is onweerstaanbaar door de band die de vader heeft met zijn dochters. Hij moet ineens voor zijn meiden zorgen als de moeder in coma raakt. Een stuntelige vader die niet eens weet wat zijn kinderen het liefst eten. Dat levert mooie scènes op met geweldige dialogen. George Clooney speelde Matthew King in de verfilming.

2. Billy – Het huis van Grace
Dit is eigenlijk geen vader, maar een buurman. Grace heeft geen vader. Billy zorgt voor haar, omdat haar verslaafde moeder dat niet doet. Ze leert veel van hem. Maar tegelijkertijd zorgt Grace ervoor dat Billy een beter leven krijgt.

3. Jörgen Hofmeester – Tirza
Nooit eerder las ik een boek waarin ik zulke kriebels kreeg van de vaderfiguur. Deze man is alles wat je niet wilt van een vader. Hij houdt van zijn dochter, zielsveel, veel te veel. Loslaten past niet in zijn plaatje. Eng, absurd en daarom zo’n geslaagd karakter.


0 Comments


Schrijf als eerste een reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *